Saturday, April 7, 2012

Η Κατερίνα μας δείχνει πως να φτιάχνουμε ένα πολύ όμορφο πασχαλινό καλαθάκι!


Σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σας μια πολύ εύκολη κατασκευή, που δημιούργησε η Κατερίνα με τα όμορφα, χαρούμενα χαρτιά του Cherry Nest, είναι ένα καλαθάκι, το οποίο μπορείτε να γεμίσετε με σοκολατάκια και μπισκοτάκια και να το δωρίσετε!


Ξεκινάμε με πολλές φωτογραφίες!

Τυπώστε σε χοντρό Α4 χαρτί το σχέδιο
πολύχρωμα πουά.

Στη συνέχεια κόψτε το ύψος του χαρτιού στα 26,5 εκατοστά.
Το χαρτί που έχετε τώρα έχει διάσταση 21x26,5. Μετρήστε 6 εκατοστά από την κάθε άκρη του χαρτιού (δεξιά, αριστερά, πάνω, κάτω) και σημειώστε με ένα μολυβάκι, κάνοντας μικρές κουκίδες. Με το κόκκαλο βιβλιοδεσίας (bone folder) και τη βοήθεια ενός χάρακα κάνω πύκμανση, αλλιώς χρησιμοποιήστε το scor pal ή scor board για μεγαλύτερη ευκολία. Όπως βλέπετε εδώ η Κατερίνα χρησιμοποίησε το scor pal.

Στη συνέχεια πάρτε το ψαλίδι σας και κόψτε τις γωνίτσες... είναι εύκολο και απλό, θα σας καθοδηγήσουν οι γραμμές που έχετε ήδη κάνει με την πύκμανση.
Συνεχίστε με το ψαλίδι και κόψτε στα 4 σημεία όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που ακολουθούν.


Μετά σειρά έχει η κόλλα.... Βάλτε κόλλα στη γωνία και αφού δώσετε καλή εφαρμογή με την άλλη πλευρά πιέστε για να σταθεροποιήσετε. Την ίδια διαδικασία ακολουθήστε για όλες τις γωνίτσες και τις πλευρές. Τυπώστε επίσης τα χαρτιά
πουα πράσινο και πουα φούξια σε Α4 χοντρό χαρτί.

Από το πράσινο κόψτε μια λωρίδα 5 εκατοστών και με ένα κόπτη μπορντούρας κάντε ένα δαντελωτό σχέδιο. Αυτό είναι το χερούλι για το καλαθάκι σας, βάλτε κόλλα στις 2 άκρες και κολλήστε πιέζοντας για να σταθεροποιηθεί.

Από το χαρτί πουα φούξια κόψτε μια λεπτή λωρίδα και πάλι με τον κόπτη μπορντούρας κάντε ένα δαντελωτό σχέδιο, κολλήστε το γύρω γύρω από το καλαθάκι. Θα χρειαστείτε 2 τέτοιες λεπτές μπορντούρες από το Α4 χαρτί (αφαιρέστε ένα πολύ πολύ μικρό κομματάκι με το ψαλίδι σας πριν το κολλήσετε για να έχει ένα όμορφο τελείωμα).



Στολίστε το καλαθάκι με το πράσινο
scallop κυκλάκι που μπορείτε να κόψετε από το χαρτί λουλουδάκια ετικέτες και πάνω του βάλτε και ένα λαγουδάκι, που μπορείτε να το στολίσετε με κρυσταλλάκια για μάτια και μύτη.


Τελειώστε το καλαθάκι βάζοντας glitter stickles στα πουα και δένοντας κορδελίτσες στην μια άκρη του χερουλιού.


Γεμίστε με σοκολατένια αυγουλάκια και προσφέρετέ το στα αγαπημένα σας πρόσωπα!
:-)

7 comments:

  1. Σούπερ Κατερινιώ, πολύ όμορφο το καλαθάκι!!!

    ReplyDelete
  2. Πολύ όμορφο το καλαθάκι Κατερίνα, ευχαριστούμε!

    ReplyDelete
  3. ειναι τελειο!!!και τοσο χαρουμενο!!!ευχαριστουμε για τις οδηγιες!!!

    ReplyDelete
  4. πολύ γλυκούλι!!!Ευχαριστούμε Κατερίνα!

    ReplyDelete
  5. Να είστε καλά κούκλες!
    Εύχομαι να το δοκιμάσετε ;-)
    Φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
  6. Σούπερ!!! Πανέμορφο πραγματικά!!!

    ReplyDelete