Saturday, December 10, 2011

Η Νατάσα μας δείχνει πως να φτιάχνουμε υπέροχες ροζέτες!

Η Νατάσα για τις ροζέτες χρησιμοποίησε φούξια πουά χαρτί Α4, πράσινο πουά χαρτί Α4, πορτοκαλί πουά χαρτί Α4 και τυρκουάζ πουά χαρτί Α4.
Κόβουμε μία λωρίδα από το χαρτί μας. Όσο πιο φαρδιά η λωρίδα, τόσο πιο μεγάλη θα γίνει η ροζέτα μας.
Κόβουμε την μία πλευρά με κόπτη περιθωρίου. Καλό είναι το επαναλαμβανόμενο σχέδιο να είναι σχετικά μικρό. Όσο πιο μεγάλο, τόσο πιο ψηλή θα βγει η ροζέτα. Μελανώνουμε την διακοσμημένη άκρη.

Χαράζουμε (πίκμανση) το χαρτί σε ίσες αποστάσεις, με βάση το σχέδιο της πλευράς. 
Κολλάμε λεπτή διακοσμητική λωρίδα.
Διπλώνουμε εναλλάξ πάνω-κάτω το χαρτί μας στα σημεία που έχουμε χαράξει. 
Ενώνουμε τις δύο άκρες με γερή κόλλα, ώστε να δημιουργήσουμε ένα “δαχτυλίδι”. Το πάνω μέρος της ροζέτας θα πρέπει να είναι στο εξωτερικό του δαχτυλιδιού.
Κόβουμε ένα κύκλο λίγο μικρότερο από το “δαχτυλίδι” μας και τοποθετούμε πάνω γερή κόλλα. Στην φωτογραφία έχω χρησιμοποιήσει αρκετά glue dots, η καλύτερη είναι η κόλλα σιλικόνης.
Τοποθετούμε το δαχτυλίδι γύρω από τον κύκλο, με την διακοσμημένη πλευρά που θέλουμε να παραμείνει στο εξωτερικό της ροζέτας προς τα κάτω.
Φέρνουμε το πάνω μέρος του δαχτυλιδιού μαζί, όπως βλέπετε στην φωτογραφία. Το πιέζουμε κάτω, να κολλήσει καλά στην κόλλα του κύκλου.

Το κέντρο της ροζέτας έχει μείνει κενό. Γεμίζουμε το κενό με κόλλα Glossy Accents. Τοποθετούμε κάτι βαρύ πάνω στην ροζέτα, όπως ένα ακρυλικό μπλοκ, για να κρατηθεί στη θέση της μέχρι να στεγνώσει η κόλλα.

Μελανώνουμε την ροζέτα μας, προσθέτουμε διακοσμητικά στοιχεία... και είναι έτοιμη! 
Στην επόμενη φωτογραφία μπορείτε να δείτε την διαφορά ανάμεσα σε μία ροζέτα που έχει κοπεί με κόπτη μπορντούρας (δεξιά) και μία ροζέτα χωρίς (αριστερά).

Στις ροζέτες της επόμενης φωτογραφίας έχω χρησιμοποιήσει διαφορετικό κόπτη μπορντούρας. Το μοτίβο είναι αρκετά πιο μεγάλο/αραιό από το προηγούμενο, και οι ροζέτες έχουν βγει πιο ψηλές.

Επίσης, το πόσο πυκνές είναι οι πτυχές της ροζές εξαρτάται από το μήκος της λωρίδας που χρησιμοποιείτε. Στην ροζέτα στα δεξιά έχω μία λωρίδα, ενώ στην ροζέτα στα αριστερά έχω κολλήσει μεταξύ τους δύο λωρίδες.

Και όλες οι ροζέτες μαζί...

2 comments:

  1. Πολύ όμορφες οι ροζέτες και οι οδηγίες - οπτικές και γραπτές-αναλυτικές.

    ReplyDelete
  2. ti omorfo!!!!!!!!!!!!!!!polu entuposiako!!!!!!!!!8a to dokimaso alla fovame pos malon den 8a mporeso na to kano toso omorfo...8a prospa8iso pantos...

    ReplyDelete