Saturday, December 31, 2011

Η Βίκυ μας δείχνει ένα πολύ όμορφο και εύκολο στεφάνι!

Η Βίκυ φτιάχνει μαζί μας βήμα - βήμα ένα πολύ όμορφο στεφάνι χρησιμοποιώντας λεπτομέρειες απο τη Χριστουγεννιάτικη σειρά με τα χαρτιά cherrynest!

Βήμα 1ο:
Ξεκινάμε κόβοντας ένα στεφάνι απο  χοντρό  χαρτόνι  π.χ. κουτί πίτσας. Το περίγραμμα μπορείτε να το κάνετε και με ένα πιάτο ή διαβήτη.


Βήμα 2ο:
 Μετά παίρνουμε έναν στρογγυλό κόπτη και κόβουμε πολλά μικρά κυκλάκια απο τα χαρτιά μας.

Βήμα 3ο:
Τα κολλάμε τυχαία πάνω στο στεφάνι μέχρι να καλυφθεί!


Βήμα 4ο:
Κάνουμε μια τρύπα στην κορυφή με το cropadile και βάζουμε ενα πριτσίνι.

 Βήμα 5ο:
Δένουμε μια κορδέλα για να μπορούμε να το κρεμάσουμε και μετά στολίζουμε με ότι θέλουμε!

Μπορούν να σας βοηθήσουν και τα παιδάκια σας να φτιάξετε το στεφανάκι αυτό. Διακοσμήστε παραπάνω το στεφάνι με  λουλουδάκια, φυλλαράκια, κουκουνάρια και ότι άλλο μπορείτε να σκεφτείτε!
Καλές γιορτές!

Sunday, December 25, 2011

Μία φανταστική καρτούλα απο την Νατάσα!

Η Νατάσα έφτιαξε μία πολύ πρωτότυπη Χριστουγεννιάτικη κάρτα, με γραμμικό ύφος και πολύ όμορφη τεχνική! Χρησιμοποίησε απο την Χριστουγεννιάτικη σειρά του cherrynest διάφορα χαρτιά και δημιούργησε αυτά τα όμορφα τετραγωνάκια. Συγκεκριμένα χρησιμοποίησε το Χριστουγεννιάτικο χαρτί με τα δεντράκια και το Χριστουγεννιάτικο χαρτί με τις καλτσούλες!

Friday, December 23, 2011

Μία πολύ όμορφη δημιουργία απο την Ελένη!

Η Ελένη μας έφτιαξε μία πολύ όμορφη Χριστουγεννιάτικη δημιουργία! Χρησιμοποίησε Χριστουγεννιάτικο χαρτί ταρτάν, Χριστουγεννιάτικο χαρτί με τα δεντράκια, Χριστουγεννιάτικο χαρτί με ρόμβους απο την σειρά του cherrynest!

Η Ευδοκία μας δείχνει ένα πολύ όμορφο Χριστουγεννιάτικο δεντράκι!

Η Ευδοκία δημιουργεί βήμα - βήμα μαζί μας ένα πολύ όμορφο και εντυπωσιακό Χριστουγεννιάτικο δέντρο απο χαρτιά της Χριστουγεννιάτικης σειράς του cherrynest.

Τα υλικα που χρειαζομαστε είναι:
Καλαμακι ξύλινο
Κοπτες για κυκλους σε διαφορα μεγεθη ή αν δεν εχουμε κοβουμε με το ψαλιδι.
Κολλα υγρη
Χρυσοσκονη
πλαστελινη

Βήμα1ο

Κοβουμε κυκλους σε διαφορα μεγεθη απο τα χαρτια μας.

Βήμα 2ο:

στερεωνουμε το καλαμακι μας στην πλαστελινη.

Βήμα 3ο:

τρυπαμε εναν εναν τους κυκλους μας ξεκινωντας απο τον μεγαλυτερο προς τον μικροτερο και προσεχουμε να αφηνουμε λιγο κενο αναμεσα τους για να αποκτησει ογκο.
 Βήμα 4ο:
αφου τελειωσω ριχνω απο την υγρη κολλα μου πανω στο δεντρο και...
 Βήμα 5ο:
πασπαλιζω με χρυσοσκονη!

Βήμα 6ο:
στην κορυφη κοβω ενα κυκλακι ή ό,τι άλλο θελω για να καλυψω την ακρη.
 Το δεντράκι μας μόλις στεγνώσει είναι έτοιμο για να διακοσμήσει το σπίτι μας!

Wednesday, December 21, 2011

Δύο πολύ όμορφες καρτούλες απο την Cynthia!

H Cynthia χρησιμοποίησε τα Χριστουγεννιάτικα χαρτιά cherrynest για να μας φτιάξει αυτές τις όμορφες Χριστουγεννιάτικες καρτούλες! Συγκεκριμένα χρησιμοποίησε το Χριστουγεννιάτικο χαρτί με τους ρόμβους και το Χριστουγεννιάτικο χαρτί με τις καλτσούλες!

Tuesday, December 20, 2011

Τρεις πανέμορφες καρτούλες απο την Νατάσα!

Η Νατάσα έφτιαξε με πολύ έξυπνη τεχνική 3 φανταστικές  Χριστουγεννιάτικες κάρτες που αποτελούν μία υπέροχη ιδέα για τις φετινές μας κάρτες! Για να τις φτιάξει χρησιμοποίησε το Χριστουγεννιάτικο χαρτί ταρτάν Α4, το Χριστουγεννιάτικο χαρτί με τους ρόμβους και το χαρτί Α4 με τα γλειφιτζουράκια.




Monday, December 19, 2011

Πολύ όμορφα στολιδάκια απο την Ελένη!

Η Ελένη μας προτίνει τα φανταστικά αυτά στολίδακια για να στολίσουμε το Χριστουγεννιατικό μας δέντρο. Για να τα φτιάξει χρησιμοποίησε το χριστουγεννιάτικο χαρτί ταρτάν Α4 για να φτιάξει το ένα φορεματάκι και το χαρτί με τα Χριστουγεννιάτικα δεντράκια για να φτιάξει το άλλο φορεματάκι!

Saturday, December 17, 2011

Μία πανέμορφη γατο-δημιουργία απο την Νατάσα!

Η Νατάσα μας έφτιαξε ένα πανέμορφο καδράκι με μία γατούλα που όπως φαίνεται όταν την αντικρίζεις σίγουρα χαμογελάς! Για την δημιουργία της χρησιμοποίησε απο τα σχέδια για τύπωμα το νιάου μπίνγκο vintage, το ρόζ - μαύρο ριγέ χαρτί Α4 στο οποίο είχε την φανταστική ιδέα να κάνει πατιμασιές απο γάτα, το ροζ πουά χαρτί Α4 για να φτιάξει την καρδούλα και το φούξια πουά χαρτί Α4 για να φτιάξει την γατούλα.

Thursday, December 15, 2011

Μία όμορφη δημιουργία απο την Εμμα!

Η Έμμα μας έφτιαξε μία πολύ όμορφη κατασκευή, με μία σοφή κουκουβάγια και λουλουδάκια!
Για να την φτιάξει χρησιμοποίησε το ροζ πουά χαρτί Α4, τις παλ ετικέτες με τα λουλουδάκια απο τις οποίες έκοψε μία και κόλλησε επάνω την κουκουβάγια και απο τις καρτέλες μπίνγκο vintage, έκοψε τους αριθμούς!

Tuesday, December 13, 2011

Sunday, December 11, 2011

Χριστουγεννιάτικο σεμινάριο μικτών τεχνικών


Χριστουγεννιάτικη μαξιλαροθήκη

Ελάτε να φτιάξουμε μαζί μία Χριστουγεννιάτικη μαξιλαροθήκη με την βοήθεια των μικτών τεχνικών. Το μάθημα αυτό είναι βασιμένο σε ένα σεμινάριο της Nathalie Kalbach, Γερμανίδας καλλιτέχνιδας μικτών τεχνικών που διδάχτηκα στο Αμβούργο.

Θα δουλέψουμε με τεχνικές μεταφοράς εικόνας, θα δουλέψουμε με το powerprint, με gel medium, με γκέσο, σφραγίδες και utee, υλικά που θα σας ξετρελάνουν και θα δείτε τις τεχνικές τους.

Είναι ένα μάθημα για όλα τα επίπεδα και όλα τα γούστα. Θα δουλέψουμε πάνω σε μία βαμβακερή μαξιλαροθήκη 30χ30εκ. και θα την κάνουμε αγνώριστη!

Υλικά για να φέρετε μαζί σας:
Ένα πλακέ πινέλο
Κόκκαλο βιβλιοδεσίας
Ποδιά
Πολλή τρέλα και κέφι

Το κόστος του τρίωρου μαθήματος είναι 30 ευρώ και περιλαμβάνει όλα τα υλικά.

Ημερομηνία
Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011
Ώρα
10:00 - 13:00
Που
Στούντιο Τέχνης Μαριάννα Κοντοέ
Ι. Προδρομου 13 Ίλιον

Κλείστε τώρα μία θέση εδώ http://cherrynest.com/Products/250--.aspx

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνείστε μαζί μου στο info@cherrynest.com

Τηλ. επικοινωνίας 6980783825 καθημερινά 10:00 - 16:00

Μία πολύ όμορφη Χριστουγεννιάτικη χειροτεχνία απο την Ευδοκία!

Η Ευδοκία μας έφτιαξε μία πολύ όμορφη κατασκευή που πολύ εύκολα μπορεί να γίνει ένα όμορφο δωράκι για τα αγαπημένα μας πρόσωπα τα Χριστούγεννα! Για να το φτιάξει χρησιμοποίησε το Χριστουγεννιάτικο χαρτί Α4 με τα γλειφιτζουράκια.

Saturday, December 10, 2011

Η Νατάσα μας δείχνει πως να φτιάχνουμε υπέροχες ροζέτες!

Η Νατάσα για τις ροζέτες χρησιμοποίησε φούξια πουά χαρτί Α4, πράσινο πουά χαρτί Α4, πορτοκαλί πουά χαρτί Α4 και τυρκουάζ πουά χαρτί Α4.
Κόβουμε μία λωρίδα από το χαρτί μας. Όσο πιο φαρδιά η λωρίδα, τόσο πιο μεγάλη θα γίνει η ροζέτα μας.
Κόβουμε την μία πλευρά με κόπτη περιθωρίου. Καλό είναι το επαναλαμβανόμενο σχέδιο να είναι σχετικά μικρό. Όσο πιο μεγάλο, τόσο πιο ψηλή θα βγει η ροζέτα. Μελανώνουμε την διακοσμημένη άκρη.

Χαράζουμε (πίκμανση) το χαρτί σε ίσες αποστάσεις, με βάση το σχέδιο της πλευράς. 
Κολλάμε λεπτή διακοσμητική λωρίδα.
Διπλώνουμε εναλλάξ πάνω-κάτω το χαρτί μας στα σημεία που έχουμε χαράξει. 
Ενώνουμε τις δύο άκρες με γερή κόλλα, ώστε να δημιουργήσουμε ένα “δαχτυλίδι”. Το πάνω μέρος της ροζέτας θα πρέπει να είναι στο εξωτερικό του δαχτυλιδιού.
Κόβουμε ένα κύκλο λίγο μικρότερο από το “δαχτυλίδι” μας και τοποθετούμε πάνω γερή κόλλα. Στην φωτογραφία έχω χρησιμοποιήσει αρκετά glue dots, η καλύτερη είναι η κόλλα σιλικόνης.
Τοποθετούμε το δαχτυλίδι γύρω από τον κύκλο, με την διακοσμημένη πλευρά που θέλουμε να παραμείνει στο εξωτερικό της ροζέτας προς τα κάτω.
Φέρνουμε το πάνω μέρος του δαχτυλιδιού μαζί, όπως βλέπετε στην φωτογραφία. Το πιέζουμε κάτω, να κολλήσει καλά στην κόλλα του κύκλου.

Το κέντρο της ροζέτας έχει μείνει κενό. Γεμίζουμε το κενό με κόλλα Glossy Accents. Τοποθετούμε κάτι βαρύ πάνω στην ροζέτα, όπως ένα ακρυλικό μπλοκ, για να κρατηθεί στη θέση της μέχρι να στεγνώσει η κόλλα.

Μελανώνουμε την ροζέτα μας, προσθέτουμε διακοσμητικά στοιχεία... και είναι έτοιμη! 
Στην επόμενη φωτογραφία μπορείτε να δείτε την διαφορά ανάμεσα σε μία ροζέτα που έχει κοπεί με κόπτη μπορντούρας (δεξιά) και μία ροζέτα χωρίς (αριστερά).

Στις ροζέτες της επόμενης φωτογραφίας έχω χρησιμοποιήσει διαφορετικό κόπτη μπορντούρας. Το μοτίβο είναι αρκετά πιο μεγάλο/αραιό από το προηγούμενο, και οι ροζέτες έχουν βγει πιο ψηλές.

Επίσης, το πόσο πυκνές είναι οι πτυχές της ροζές εξαρτάται από το μήκος της λωρίδας που χρησιμοποιείτε. Στην ροζέτα στα δεξιά έχω μία λωρίδα, ενώ στην ροζέτα στα αριστερά έχω κολλήσει μεταξύ τους δύο λωρίδες.

Και όλες οι ροζέτες μαζί...

Wednesday, December 7, 2011

Μία πολύ δημιουργική κλεψύδρα απο την Νατάσα!

Η Νατάσα είχε μία πανέξυπνη ιδέα να κάνει τις μεγάλες ετικέτες κλεψύδρα. Για την πολύ ευρηματική κατασκευή της επίσης χρησιμοποίησε το μεγάλο pied de poule χαρτί Α4 και τα λουλουδάκια ετικέτες με νούμερα.